Jaki kombiwar halogenowy warto wybrać?

Porządny kombiwar halogenowy to bardzo przydatne urządzenie kuchenne, dlatego też warto poważnie zastanowić się nad jego zakupem. Profesjonalny kombiwar składa się ze szklanego pojemnika i specjalnej pokrywy, w której to została umieszczona halogenowa grzałka i dodatkowy wentylator. Głównym zadaniem grzałki jest oczywiście przekształcenie energii elektrycznej na ciepło.

Jaki sprzęt wybrać?

W pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na pojemność. Osoby, które przygotowują posiłki jedynie dla 2 osób powinny postawić na kombiwar halogenowy o pojemności około 12 litrów. Przy większej rodzinie warto jednak wybrać kombiwar o pojemności 20 litrów. Jeżeli chodzi o temperaturę to do gotowania w zupełności wystarczy 65ºC. Osoby, które dodatkowo chcą rozmrażać i odświeżać potrawy powinny jednak postawić na sprzęt o pełnym zakresie temperatur (od 0ºC do 250ºC). 

Jakie przydatne funkcje powinien posiadać dobry kombiwar?

Z praktycznego punktu widzenia warto postawić na kombiwary halogenowe, które bez żadnego większego problemu można myć w zwykłem zmywarce. Niestety ręczne mycie kombiwaru może być dość trudnym zadaniem, zwłaszcza że pojemnik jest dość ciężki. Godne polecenia są również urządzenia, które wyposażone zostały w funkcje samoczyszczenia. Jest to idealny wybór przede wszystkim dla tych osób, które często smażą albo grillują mięso. Na samym końcu warto wspomnieć o tym, aby inwestować w urządzenia, które są bezpieczne i łatwe w obsłudze. W dzisiejszych czasach bardzo wiele kombiwarów halogenowych wyposażonych jest w specjalne zabezpieczenie wyłączające kombiwar przy otwartej rączce. Dzięki takiemu prostemu zabezpieczeniu można uniknąć poparzenia gorącym powietrzem.

Oferta sprzedażowa kombiwarów halogenowych dostępna tutaj.